Om Haslenissen

Den første Haslenissen ble laget i 1958 av ekteparet Arne og Solveig Hasle. Arne Hasle var ingeniør, og hadde opparbeidet seg kunnskap om plastikkproduksjon innen latex og PVC. Han formet de særpregede fjesene og kroppene. Solveig Hasle var utdannet ved Statens Håndtverks- og Kunstindustriskole og hadde mange ideer om klesdesign og norske nasjonaldrakter. Det ble nisser med bunader, med islender og busserull og vams. Sammen utviklet de nissene som etter hvert ble svært populære juledekorasjoner.

Haslenissen har vært en tradisjon i over 60 år! De har blitt eksportert til Sverige, Danmark, Tyskland, England og USA. For mange har det blitt tradisjon å komme innom fabrikken i Askim for en hyggelig julehandel og dekorere hjemmet sitt med Haslenisser ved juletider.

For å beholde den norske kvaliteten, handler vi fortsatt inn husflidstoffer og busserull fra Solberg Spinderi, som er en av landets eldste tekstilbedrifter med 185 års erfaring. En av våre nissedrakter har samme skjørt som den populære Rondastakken. Hempene som sys på de større nissene er laget ved Norsk Tinn og Lillehammer Knappefabrikk.

Hver og en av Haslenissene kvalitetssikres i Norge for å opprettholde den gode kvaliteten som nissene alltid har hatt.

INGEN JUL UTEN HASLENISSEN!!