Menu

VELKOMMEN TIL HASLENISSEN
new header pic

Om Haslenissen


Den første HASLENISSEN ble laget i 1958 av ekteparet Arne og Solveig Hasle. Arne Hasle var ingeniør, og hadde opparbeidet seg kunnskap om plastikkproduksjon innen latex og PVC. Han formet de særpregede fjesene og kroppene. Solveig Hasle var utdannet ved Statens Håndtverks- og Kunstindustriskole og hadde mange ideer om klesdesign og norske nasjonaldrakter. Det ble nisser med bunader, med islender og busserull og vams. Sammen utviklet de nissene som etter hvert ble svært populære juledekorasjoner.

Haslenissen har overlevd i snart 60 år! De har blitt eksportert til Sverige, Danmark, Tyskland, England og USA. For mange har det blitt tradisjon å komme innom fabrikken I Askim for en hyggelig julehandel og dekorere hjemmet sitt med Haslenisser ved juletider. Nissene er populære i utstillingsvinduer, fordi de er enkle å forme.

Frem til 2003 ble alle Haslenissene produsert i Norge. Etter dette klarte vi ikke lenger å drive lønnsomt. I dag produserer vi Hasle-nissene i Kina. Vi selger fremdeles nissene våre fra fabrikkutsalget i Askim.

FORTSATT NORSK
For å beholde den norske kvaliteten, handler vi fortsatt inn husflidstoffer og busserull fra Solberg Spinderi, som er en av landets eldste tekstilbedrifter med 185 års erfaring. En av våre nissedrakter har samme skjørt som den populære Rondastakken. I år fant vi også et nydelig rødt busserullstoff som vi kler opp nissejente og nissekone med. Hempene som sys på de større nissene er laget ved Norsk Tinn og Lillehammer Knappefabrikk.
Arne Hasles representant i Askim besøkte nisseprodusenten i Kina i 2014. Nissene produseres i trygge omgivelser. Ansiktene, hendene og støvlene er laget i miljøvennlig plastikk, og produksjonslokalene er lyse og luftige. Arbeiderne som utfører arbeidet er voksne. Dette er viktige faktorer som gjør at vi kan fortsette med produksjon med god samvittighet.
Hver og en av Haslenissene kvalitetssikres i Norge for å opprettholde den gode kvaliteten som nissene alltid har hatt.

INGEN JUL UTEN HASLENISSEN!!
nisse-frontHaslenissen
Arne Hasle AS har laget nisser siden 1958, men firmaet ble startet i 1948. For mange har det blitt en tradisjon å komme innom nisseutsalget på fabrikken i Askim og dekorere hjemmet sitt med Haslenisser ved juletider. Nissene er populære i utstillings- vinduer, fordi de er enkle å forme. Les mer...

Kontakt oss

Arne Hasle AS
Vestre Ringvei 1
1831 Askim
Tlf: +47 69 81 60 10 
Telefaks: +47 69 88 54 58 
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider

Man-fredag 09.00-16.00

Åpent også på lørdager kl 10.00 -14.00

OBS - Vi holder stengt i romjulen!